Nieuws

(artikel van Brabantzorg.net)

Het inzetten van de zorgsite bij de (na)zorg van een CVA-cliënt heeft de landelijke George Beusmans CVA innovatieprijs 2012 gewonnen, een initiatief van Stichting Kennisnetwerk CVA NL. Inzet van de zorgsite is onderdeel van de (na)zorg bij CVA,  een ketenzorgproject van Quartz (transmuraal centrum regio Helmond). De ketenzorg is gericht op het versterken van zelfmanagement van de CVA-cliënt, zijn naaste en/of mantelzorger. De prijs, bestaande uit een beeld, is vrijdagmiddag 2 november uitgereikt door naamgever George Beusmans, tijdens een landelijk symposium.

Quartz-projectleider Joke Driessen en verpleegkundig expert Ruth Kempers van de Zorgboog presenteerden tijdens dit symposium de zorginnovatieposter waarop het project visueel in kaart is gebracht. De zorgsite, die binnen de keten Helmond wordt aangeboden door zorgorganisaties de Zorgboog en Savant Zorg en de gemeente Helmond, kan als aanvullend instrument worden ingezet bij het organiseren van de zorg rondom de CVA-cliënt. Joke Driessen: "De website wordt door de cliënt en zijn naaste en/of mantelzorger zelf ingericht en beheerd. Via de zorgsite kan de (mantel)zorg voor de cliënt worden georganiseerd, met medewerking van personen die de gebruiker van de site daarvoor zelf uitnodigt. Ook kan nuttige informatie geplaatst worden, zoals over het Café Brein of het vermelden van websites van voorzieningen. Dit sluit naadloos aan bij de nazorgfase van de CVA-cliënt. CVA-ketenzorg probeert namelijk de verbinding te leggen met voorzieningen in de eigen leefomgeving van de cliënt." De mantelzorger is hierbij een cruciale speler, omdat bij cliënten die een CVA (beroerte) hebben gehad cognitieve problemen kunnen bestaan           

Meer over de prijs en het innovatieproject is binnenkort te lezen in CVA-magazine, het landelijke ledenblad van de Nederlandse CVA-patiëntenvereniging Samen.

 

Mail news naar …
Uw naam
Uw e-mail
E-mail naar
 

Reacties

U kunt niet reageren op dit artikel

ShareCare B.V

Schotse Hooglandersstraat 67

5165 AD Waspik

Overige gegevens